16 mei 2018

Uitleenpost Bekkevoort is populair: ontleningen stegen met 15 %

BEKKEVOORT

In de drie provinciale uitleenposten (Asse, Bekkevoort en Leuven) werden vorig jaar in totaal 5.412 ontleningen gedaan. Dat is een stijging met 8% ten opzichte van 2016. De grootste stijging, met 15%, werd genoteerd in de uitleenpost van Bekkevoort.

bekkevoort_uitleen.jpg


‘Onze uitleendienst heeft een succesvol jaar achter de rug’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de uitleendienst. ‘Het totaal aantal ontleningen bedroeg 5.412. Dat zijn er 405 meer dan in 2016, goed voor een stijging van 8%. Deze service is belangrijk voor het  artistieke en socio-culturele leven in onze provincie’.

De impact van de oprichting van de derde uitleendienst in Bekkevoort, vier jaar geleden, is duidelijk zichtbaar in de cijfers. Door het verhogen van de bereikbaarheid van de uitleendienst steeg het aantal ontleningen in Bekkevoort met 15%.

Provincie zet in op materiaal dat gemeenten niet aanbieden

De uitleendienst zorgt ervoor dat verenigingen, scholen, instellingen en lokale besturen beroep kunnen doen op goed onderhouden materiaal.  Zo is er in elke post bijvoorbeeld een specifiek aanbod beschikbaar van materialen die evenementen veiliger kunnen maken, zoals communicatiemateriaal, AED-toestellen en toegankelijkheidsmateriaal.

‘Omdat we als streekmotor een goed contact hebben met de gebruikers en de gemeenten, kunnen we inzetten op materialen die niet of nauwelijks beschikbaar zijn op gemeentelijk vlak’, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. ‘We gaan dit jaar investeren in nieuwe ontleensoftware zodat onze werking nog klantvriendelijker wordt’.

gerelateerd: http://hagelandexpres.skynetblogs.be/archive/2014/03/23/n...

 

Gepost door Hageland Expres in Bekkevoort, werken | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

Post een commentaar