12 mei 2018

Viering 50 jaar balletschool Josée Nicola

DIEST

De Diestse Balletschool Josée Nicola viert haar 50e verjaardag. En de Koninklijke - de titel die ze van onze koning voortaan mogen dragen -  presenteert haar jaarlijkse optredens op vrijdag 11 mei, zaterdag 12 mei en zondag 13 mei 2018 in Den Amer te Diest. 

diest_ballet.jpg
 


Nog tot zondag 13 mei wordt in Den Amer de geschiedenis van de Diestse Balletschool en haar stichtster, Josée Nicola, in de kijker gezet. Bovendien presenteert de Koninklijke Diestse Balletschool haar jaarlijkse optredens op vrijdag 11 mei, zaterdag 12 mei en zondag 13 mei 2018 in diezelfde Den Amer.

Hoogtepunt voor leerlingen

Ook dit jaar zullen er twee verschillende voorstellingen zijn: een voor de kinderen tot 10 jaar en een voor de dansers vanaf 10 jaar. Dit jaar werd gekozen voor pure nostalgie: een greep uit het repertoire van stichtster Josée Nicola. 
U zal genieten van de Caprice Italienne op de tonen van Tsjajkovski, stukken uit Spectra op de welbekende muziek van The Beatles, en ook choreografieën die zij speciaal voor buitenlandse reizen heeft geschreven zoals At The Waterside. Verder kan u balletten bewonderen uit De Zegelring, De Regenboog, Het Pluimpje van Pierewiet, enz… 

"De balletvoorstelling is het eindpunt van een jaar hard werken en is een absoluut hoogtepunt voor onze leerlingen: zij staan te trappelen om u te laten zien wat zij geleerd hebben", zegt Evy Point van de balletschool. Wie de dansvoorstelling 50 Jaar Diestse Balletschool Josée Nicola wil zien, kan terecht in Den Amer voor het   kinderrecital op zaterdag 12 mei en zondag 13 mei om 14 uur  recital op vrijdag 11 mei om 20 u en zaterdag 12 mei om 19 uur.
 
Wie interesse heeft in dans kan een kijkje komen nemen op de voorstelling in mei of in de school zelf begin september. De  lessen gaan door in de balletschool op de Eduard Robeynslaan 29A te Diest.  Alle info op www.dbjn.be.

 

foto: Andres Romero 
 

Gepost door Hageland Expres in Diest, kunst | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

Post een commentaar