08 mei 2018

KFC Diest verliest van KVK Ninove en degradeert naar provinciale

DIEST

kfcdiest_klein.jpgKFC Diest verloor zondag met een 4-1 stand op het veld van KVK Ninove. Dat wil zeggen dat Diest volgend seizoen in 1ste provinciale zal spelen, een reeks met ploegen zoals onder andere Aarschot.

 

Onze reporter Thomas vertelt u er alles over.


KVK Ninove speelde net als KFC Diest dit seizoen in de 3de klasse amateurs. Beide ploegen speelden wel in een andere reeks. Ze eindigden allebei dertiende in hun reeks wat wilde zeggen dat ze het onderling zouden uitvechten wie naar provinciale degradeerde. Dit competitieformat zegt dat de drie laatste in de stand rechtstreeks degraderen en de dertiende (als er zestien ploegen zijn) barrages moet spelen tegen de dertiende in de andere reeks. Dat betekende dus dat Diest en Ninove het tegen elkaar moesten opnemen.

De wedstrijd begon niet al te goed voor KFC Diest, Ninove maakte al snel de 1-0, doelpunt van Verhaeghe. Diest was niet aangeslagen en trekt meteen naar voren. Een doelpunt van Benji Commers tot gevolg. Maar op het half uur staat het al meteen 2-1 voor KVK Ninove, een doelpunt van Amazou Hamza. Dan krijgt Diest even een dipje, Ninove drukt goed door en de 3-1 van Van Den Branden is een feit. Ondanks de dubbele voorsprong blijf Diest toch vechten, maar na de 4-1 is het echt over een uit.

promotie

De warandejongens zullen dus volgend seizoen in 1ste provinciale spelen. De supporters gaven wel aan niet al te negatief te zijn hierover, nu kunnen ze weer spannende wedstrijden gaan kijken en komen er een paar derby’s terug. Ook heeft de voorzitter al te kennen gegeven dat enkele belangrijke spelers zullen blijven en dat er een paar nieuwe zullen aankomen. De doelstelling zal volgend seizoen voor KFC Diest sowieso de promotie zijn. 

Sportieve groet van Thomas.

Reacties mag je sturen naar thomas.hensportredactie@gmail.com 

Gepost door Hageland Expres in Diest, Sport, Thomas bij... | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

Post een commentaar