25 april 2018

KFC Diest kijkt terug op bewogen seizoen

DIEST

kfc diest, benji commers, carlo lavigneWe kunnen wel stellen dat het een bewogen seizoen is geweest voor voetbalclub KFC Diest. Je had de trainerswissel, de renovatie aan de kleedkamers en de verbetering aan infrastructuur. Ook op sportief vlak was het op zijn zachts gezegd een heel seizoen ‘bibberen en beven’.

Onze redacteur Thomas analyseert.


Om te beginnen was er die trainerswissel tussen Stef Van Winckel en Carlo Lavigne. Stef Van Winckel zou te negatief geweest zijn met enkele uitspraken over zijn spelers op televisie. Ook de resultaten waren toen niet al te best. Carlo Lavigne nam het roer over. Voor hem moet het een niet al te makkelijke job geweest zijn.
kfc diest, benji commers, carlo lavigneZo stonden enkele spelers al klaar om te vertrekken, waaronder Benji Commers. Benji is een van de absolute sterkhouders van dit KFC Diest, Commers is zelfs de kapitein. Hij stond dicht bij een overstap naar Aarschot - hij had daar zelfs al getekend. Maar na verloop van tijd ging het terug beter en beter met de ploeg uit Diest. Toen Diest Commers vroeg om toch niet te blijven, antwoordde hij het volgende: "Ik wil enkel blijven als de twee clubs dit op een volwassen manier kunnen oplossen". Ik denk dat u wel kunt begrijpen dat ze daar in Aarschot niet blij mee waren. Maar alles verliep vlot en Benji Commers blijft ook volgend seizoen bij Diest.

Diest beleefde een minder seizoen maar ondanks een nederlaag thuis tegen Woluwe-Zaventem zal het ook volgend seizoen in 3de amateurklasse spelen. Er is nog een wedstrijd te spelen op het veld van Sporting Kampenhout, maar aangezien het verschil tussen KFC Diest en de degradatieplaatsen vijf punten is, heeft deze wedstrijd eigenlijk geen belang meer.

 

Gepost door Hageland Expres in Diest, Sport, Thomas bij... | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

Post een commentaar