09 april 2018

Diest speelt biertoeven uit met The Place to Beer.

DIEST

Nog tot eind april zet de stad Diest al haar biertroeven in de belangstelling met "The Place to Beer". Met een gids langs de bruine kroegen van Diest, een degustatie of bezoek aan De Loterbol, en nog tal van leuke en verfrissende events wachten op jou.

diest to beer,loterbol,leo mees,bier


In de oude Kapel van het Elisabethgasthuis wordt een Pop-up Beer Chapel ingericht. Hier kan je tijdens de bierweekends komen luisteren naar weetjes van biersommeliers of deelnemen aan de beergames.
Tijdens een afterwork walk leidt een gids jou en je collega’s langs de échte bruine kroegen van onze stad. Hier zie je tevens de winnende foto’s van onze Beer Photo Challenge.

Het laatste Diestse bierweekend staat volledig in het teken van lokale helden.  Deze worden op vrijdag 27 en zaterdag 28 april in de kijker door de Jeugddienst. Op beide dagen zorgen lokale foodtrucks voor de hap én voor de tap, van een Diesters biertje. De Diestse brouwers verwelkomen je graag in de Diestse Beerbar in de Loods van de Citadel.


Bezoek aan Loterbol en bierwandeling


Leo Mees -  auteur van het gloednieuwe boek 'Diest bierstad aan de Demer' neemt je mee op een ontdekkingstocht langsheen de oude Demerbedding. Eindigen doe je met een bezoekje aan de ambachtelijke brouwerij 'De Loterbol'.

Tijdens de bierwandeling 'Tussen pot en pint' ontdek je het rijke bierverleden van Diest. Bierbrouwen was tijdens de 19e eeuw de belangrijkste nijverheid. Een luchtige wandeling die de zintuigen prikkelt... historische wetenswaardigheden en leuke verhalen over het goddelijk gerstenat wisselen elkaar af.

Overzicht van alle activiteiten vind je in dit document

 

Gepost door Hageland Expres in Diest, toerisme | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

Post een commentaar