02 april 2018

Wordt deze Claes de eerste vrouwelijke burgemeester?

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM

allessia_claes_0.jpgBij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober zal je op twee Claes'en kunnen stemmen. Meer zelfs, de beiden stellen zich kandidaat burgemeester. De ene Claes is Manu (CD&V) uit Testelt, sinds 1995 burgemeester, de andere Claes is Allessia uit Schoonderbuken (N-VA).

 

 

 


Eind februari  vorig jaar kon je hier als lezen dat huidig burgemeester Manu Claes (CD&V) voor een vijfde termijn als burgervader wil gaan. Dit weekend maakte naamgenoot Allesssia Claes uit  Schoonderbuken bekend dat  zij kandidaat-burgemeester voor de N-VA is voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 en dus de eerste vrouwelijke burgemeester wil worden. Je zal dus goed moeten opletten bij het rood maken van het bolletje naast de juiste Claes.

Kennismaking

Allessia Claes (36) is een fervent motorrijdster en loopster. Ze leidt de N-VA-fractie in de gemeenteraad en werkt op het kabinet van Vlaams minister Ben Weyts. Ze was ook lijsttrekker bij de vorige verkiezingen, toen de N-VA vanuit het niets de derde grootste partij werd in Scherpenheuvel-Zichem. De ambities liggen nu hoger: “Ik wil samen met onze ploeg voor de verandering zorgen die nodig is in Scherpenheuvel-Zichem, na 24 jaar van hetzelfde bestuur.”

Met steun van Theo

Afdelingsvoorzitter Xavier Lesenne heeft er alle vertrouwen in: “Allessia Claes is wat Scherpenheuvel-Zichem nodig heeft: een frisse persoonlijkheid die tussen de mensen staat, met bruisende ideeën en een positieve ingesteldheid. Ze kan de eerste vrouwelijke burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem worden. Allessia kreeg de unanieme steun van het N-VA-bestuur en van partijgenoot Theo Francken, die naar Scherpenheuvel-Zichem afzakte om haar te steunen in een filmpje dat op Facebook staat.”

De partij zal in de loop van de komende weken haar kandidaten verder voorstellen. 

Gepost door Hageland Expres in Politiek, Scherpenheuvel | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

Post een commentaar