26 maart 2018

Opvangcentrum Peeterskasteel gaat eind 2018 dicht

SCHERPENHEUVEL

De ministerraad besliste om het opvangcentrum voor asielzoekers in Scherpenheuvel tegen eind 2018 te sluiten. Caritas International werkt verder om de bewoners goed op te vangen tot wanneer zij verhuizen.

705887569_3.jpg


Sinds november 2015 worden in het Peeterskasteel in Scherpenheuvel asielzoekers opgevangen door Caritas International. In die periode heeft het centrum al bijna 600 mensen opgevangen en begeleid naar hun toekomst.

Niet iedereen was destijds opgezet met het initiatief van de parochie om vluchtelingen op te vangen. Maar twee jaar later is een groot gevoel van solidariteit gegroeid ten aanzien van wie vlucht voor de verschrikkingen van oorlog en geweld. “Als stadsbestuur vluchten we niet voor de vluchtelingen. Wij hebben altijd onze verantwoordelijkheid opgenomen, tot op vandaag”, zegt burgemeester Manu Claes.

Dank-u-wel

Een stuurgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de stad, het OCMW, Caritas International, de VZW Parochiale Werken, de politie, Fedasil en Agentschap Integratie en Inburgering, zorgde nauwgezet alle aspecten van de opvang op.

“Het doet deugd om te zien dat zoveel mensen zich hebben ingezet om samen er voor te zorgen dat alles vlot en veilig verloopt binnen en buiten het centrum. Het is mede dankzij hen dat de bewoners zich thuis konden voelen in onze gemeente, velen bleven dan ook graag in de regio wonen wanneer ze het centrum verlieten. Een welgemeende dank-u-wel voor zoveel inzet is dan ook zeker op zijn plaats”, aldus burgemeester en voorzitter van de stuurgroep Manu Claes.

Er zijn momenteel 164 bewoners: 90 volwassenen en 74 minderjarigen. Het gaat overwegend om gezinnen. In de bewonersgroep zien we 27 nationaliteiten, waarbij op dit moment de grootste groepen uit Afghanistan, Palestina, Russische federatie en Irak komen.

 

gerelateerd: http://hagelandexpres.skynetblogs.be/archive/2017/11/19/o...

 

Gepost door Hageland Expres in Religie, Scherpenheuvel | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

Post een commentaar