22 maart 2018

Fel gesmaakte Cupcakesnamiddag

ZICHEM

De cupcakes- en legonamiddag georganiseerd door de KWB op 21 maart kon op veel belangstelling rekenen. Liefst 90 kinderen, waaronder 18 uit het opvangcentrum voor vluchtelingen, vonden hun weg naar Zaal Munte.

Zichem_2018-03-21 Cupcakes-Lego.PNG


Het was drummen op woensdag 21 maart in zaal Munte in Zichem. 90 kinderen tussen 3 en 14 jaar oud stroomden toe om deel te nemen aan de zesde cupcakes- en legonamiddag van KWB-Zichem. De deelname van 18 kinderen uit het opvangcentrum voor vluchtelingen van Caritas Internationaal in Scherpenheuvel maakte er een heuse multiculturele namiddag van.

20.000 blokjes

Het was eén van de hoogtepunten bij de viering van 75 jaar KWB-Zichem. Ingenieurs en/of banketbakkers in spe zetten hun beste beentje voor. Onder het goedkeurend oog van mama, papa, oma, of opa of een andere begeleid(er)ster gingen de kinderen aan de slag met ruim 20.000 legoblokjes die door KWB-nationaal werden ter beschikking gesteld. Een groot aantal kinderen toonde zich echte bouwkunstenaars.
Onder de kundige leiding van bestuursleden Aagje en Melina werden de paar honderd cupcakes die zij op voorhand hadden gebakken, versierd tot echte kunstwerkjes. "Onze lokale fotograaf Marcel Aerts zorgde dat alles op foto en video werd vastgelegd. KWB-Zichem hoopt zo’n namiddag volgend jaar opnieuw te kunnen organiseren", liet Karel Peeters van KWB ons weten.

In de loop van 2018 organiseert KWB-Zichem nog enkele specifieke activiteiten voor kinderen en jeugd: straattekenen (17 juni), Demerafvaart (30 juni), pompoensnijden ter voorbereiding van Halloween (eind oktober) en bezoek van Sinterklaas aan kinderen bij KWB-leden thuis (5 december).

cupcakes,lego,kwb zichem

bron persbericht: Karel Peeters

Gepost door Hageland Expres in Ontspanning, Zichem | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.