21 februari 2018

Nieuwe kleedkamers, sanitair en T1 voor Warandestadion

DIEST

De kleedkamers en sanitaire voorzieningen in het Warandestadion zijn terug aangepast aan de huidige normen van de sportbeoefenaar. De stadsdiensten samen met externe firma’s voerden de renovatiewerken uit voor een bedrag van 200.000 euro. Nog meer goed nieuws: er is terug een T1 - Carlo Lavigne.

Diest_carlo_lavigne.jpg


Het warandestadion van Diest bestaat sinds de jaren 50. En dat zag je ook aan: de kleedkamers en het sanitaire waren niet meer van deze eeuw.  Vanaf september 2017 startten de grote afbraakwerken. Vijf maanden later, februari 2018,  zijn de kleedkamers en sanitaire voorzieningen onder de zittribune weer netjes  in orde en klaar voor een frisse start. Bij de renovatie werd de inrichting van alle kleedkamers vernieuwd. Alle buitenschrijnwerk werd vervangen. Ze hebben nu een strakke, zwarte look.

Minder verbruik

Ook aan de nodige voorzieningen voor de scheidsrechters werd gedacht. Zij kunnen voortaan beschikken over de personeelsruimte met twee individuele douches. Een nieuwe, energiezuinige verwarmingsketel met warmwaterbereiding, zal niet enkel voor warm water zorgen in de douches, maar zal ook minder verbruiken dan zijn voorganger. Er zijn ook enkele maatregelen genomen met het oog op extra veiligheid.  Kortelings zullen er nog enkele bewakingscamera’s geïnstalleerd worden.

Nieuwe T1

En er is nog goed nieuws op komst vanuit uit Warandestation: KFC Diest verwelkomt morgen 22 februari de nieuwe trainer Carlo Lavigne. Carlo (45) wordt dan voorgesteld aan het voltallige bestuur, de trainersstaf en de spelersgroep. Carlo was vroeger aan de slag bij oa.Tienen en Averbode-Okselaar. Hij vervangt de ontslagen Stef Van Winckel.

 

Gepost door Hageland Expres in Diest, Sport | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

Post een commentaar