11 februari 2018

Zware brand legt Diego's Car Repair volledig in de as

DIEST

In Diest langs de Leuvensesteenweg heeft zaterdagavond een hevige bedrijfsbrand gewoed. Een loods en een aanpalend woonhuis werden zwaar beschadigd.  Omwonenden moesten een tijdlang ramen en deuren gesloten houden.

diest_diegocar.jpg


Zaterdagavond 10 februari omstreeks 19 uur brak brand uit in het carrosseriebedrijf van Diego Goedhuys langs de Leuvensesteenweg 218 in Diest (de loods van het vroegere TM-bouw gelegen achter restaurant Happy Wok). Diego's car repair is er gespecialiseerd in carrosseriewerken en het verbouwen van wagens en vrachtwagens. Ook tuning van trucks, cabine inrichting  en truckverlichting zijn specialiteiten van Diego, die zijn zaak 25 jaar jaar geleden startte op de Staatsbaan in Bekkevoort.

Diest_brand_diegocar.jpgHet vuur breidde snel uit wegens de aanwezige bussen met solventen en verven. De brandweerkorpsen van Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Aarchot (zone Oost-Brabant) kwamen ter plekke. De dikke rookpluim was kilometers ver te zien. Buurbewoners werd gevraagd om de ramen en deuren dicht te houden. De Leuvensesteenweg was ook een tijdlang afgesloten, het verkeer moest omrijden via de E314.

Asbest vrijgekomen

Niemand raakte gewond en na drie uren was de brand onder controle al bleef de brandweer aanwezig om na te blussen en om opflakkeringen te voorkomen.  Het bedrijf is grotendeels vernield, evenals de auto's en vrachtwagens die zich in de loods stonden. Ook het aanpalend woonhuis werd zwaar beschadigd door het vuur en het bluswater. De oorzaak van de brand zou een kortsluiting in de bergruimte van de woning geweest zijn.
Bij de brand kwamen kleine hoeveelheden schadelijke stoffen waaronder asbest vrij.  

bron foto boven: Facebook Kenny De Jong

 

Gepost door Hageland Expres in Diest | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.