01 februari 2018

Nieuwe parkeermeters in de binnenstad

DIEST

parkeren, open diest, jan laurys, parkeerautomaatTijdens de gemeenteraad van maandag 29 januari 2018 besloot het stadsbestuur om 68 nieuwe parkeerautomaten te plaatsen in Diest. Deze meters zijn technologisch gesofisticeerd en bieden heel wat toekomstmogelijkheden. Betalend parkeren wordt gebruiksvriendelijker en het gratis kwartier blijft behouden. De investering bedraagt 570.000 euro.


Alle 73 parkeermeters in de binnenstad worden vervangen door 68 nieuwe die voorzien zijn van de meest recente technische snufjes. “We hadden de laatste tijd technische problemen met de parkeermeters. We kunnen nu in samenwerking met Indigo zonder echte meerkost de parkeerautomaten vervangen door een gemoderniseerd systeem”, zegt burgemeester Jan Laurys.  Oppositiepartij Open Diest ziet dan evenwel anders en hekelde de hoge kostprijs van het jaarlijkse onderhoud  (geraamd op 70.000 euro), alsook de extra kost (van 90.000 euro) omdat niet alle oude toestellen volledig afgeschreven waren.

Snel terugverdiend

In totaal gaat het om een investering van 570.00 euro - veel geld - , maar die investering is snel terugbetaald. Want er wordt goed geld verdiend aan het systeem van betalend parkeren in Diest: de Stad strijkt (bruto) jaarlijks om en bij de 1 miljoen euro op, uitbater Indigo ontvangt nog eens de helft van dat bedrag.

Met de nieuwe meters zal betalend parkeren gemakkelijker worden. Er is ook een uitgebreidere keuze op welke manier je betaalt voor je parkeerplaats:  cash of via een sms naar 4411 blijven bestaan.  Daarnaast zal je dankzij de nieuwe meters met je bankkaart of via de gratis app ‘OPnGO’ met kredietkaart kunnen betalen. 

Stad wordt in 2 gedeeld

De stad wordt opgedeeld in parkeerzones. Naast de gratis randparkings en de blauwe zone (waar je maximum 2 uur kan parkeren) wordt de stad in 2 betalende zones opgedeeld.  Parkeerzone 1 (oranje)  voor de binnenstad en parkeerzone 2 (groen) voor de rand.
Je zal dus geen nummer meer moeten ingeven van de parkeermeter, maar kan gewoon aangeven of jouw wagen in zone 1 of zone 2 staat.  Zo hoef je, wanneer je betaalt op afstand, niet meer tot aan je parkeermeter te lopen

 

Gepost door Hageland Expres in Diest, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.