31 januari 2018

Eerste live-uitzending van gemeenteraad werd druk bekeken

DIEST

Voor het eerst, werd de maandelijkse gemeenteraadszitting van januari live uitgezonden via Facebook. De primeur hadden we te danken aan de jongeren van Open Diest. Gezien het succes komt er waarschijnlijk een vervolg in februari.

diest_gemeenteraad.jpg


De jongeren van Open Diest zonden maandagavond de Diestse gemeenteraad live uit via Facebook. Een primeur in de Demerstad. Daarmee willen ze politieke beslissingen dichter bij de bevolking brengen. De livestream wist 2.900 kijkers te boeien en kon rekenen op veel interactie. 

"De eerste tien minuten was het even wennen om alles duidelijk en hoorbaar in beeld te brengen", zegt Maurits Vande Reyde van Open Diest. "Gelukkig gaven kijkers al snel feedback en merkten we dat de debatten duidelijk in beeld kwamen. Na een halfuur stroomden meer en meer kijkers binnen. Op het hoogtepunt van de vergadering, de discussie over nieuwe parkeermeters,  keken meer dan 140 mensen gelijktijdig."

Ondertitelen?

In totaal kreeg de 2 uur-durende live vergadering 2.900 kijkers. "Facebook gaf op een bepaald moment zelfs het bericht dat onze live video "viraal in Vlaanderen" was, leuk. Het was vooral tof om te zien dat mensen reageerden op hetgeen in de vergadering gezegd werd. Zo zie je maar dat beleid niet ver van de bevolking hoeft te staan." besluit Vande Reyde. Sommige kijkers opperden om in de toekomst de uitzending te ondertitelen omdat niet elke spreker duidelijk verstaanbaar was.

Burgemeester Jan Laurys (DDS) gaf aan dat het stadsbestuur erover nadenkt om het initiatief in de toekomst verder te zetten. Wie de uitzending wil herbekijken, kan dit van deze link.

Gepost door Hageland Expres in Diest, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.