31 december 2017

Val in eerste ronde kan weergaloze Mathieu Van der Poel niet weerhouden van vierde opeenvolgende zege in Diegem

door: Thomas, onze journalist in spe, die gebeten is door de sportmicrobe.

sport, thomasMathieu van der Poel heeft zaterdagavond in de superprestige-veldrit in Diegem weer maar eens getoond dat hij de beste renner van het moment is. Een val in de eerste ronde kon niet verhinderen dat de Nederlander uit Kapellen met de zege aan de haal ging.


Pech in eerste ronde

De avond begon niet al te best voor Van Der Poel, na slecht één ronde kwam hij ten val. Hij botste tegen een paaltje en viel vervolgens met zijn gezicht in de modder. Op het einde van die eerste ronde reed Van Der Poel dan ook nog is lek. Dat inspireerde Wout Van Aert om aan het begin van de tweede ronde flink te gaan versnellen. De afstand tussen de twee telde op zijn maximum dertien seconden. We kregen dus een spannende eerste ronden te zien.

Van Der Poel gaf zich niet gewonnen

Van Der Poel gaf zich nog niet zo snel gewonnen, hij gaf zelf aan dat hij de benen had om terug te keren. In geen tijd reed hij naar het wiel van wereldkampioen Wout Van Aert. In ronde vier ging de Nederlander flink demarreren, hij schudde Wout van Aert van zich af. Die laatste heeft Van Der Poel niet meer gezien. Mathieu zelf zei aan sporza dat het een van zijn mooiste overwinningen van het seizoen is omdat hij met een overwinning afscheid nam van zijn fietssponsor.

Teleurgestelde Wout Van Aert

Wereldkampioen Wout Van Aert kon dus ook vandaag niks doen tegen de fenomenale Mathieu Van der Poel. Die zaterdagavond gewoon weer sterker was. Ondanks de zegen van Van der Poel blijft Van Aert wel leider in de superprestige. Hij heeft 86 punten, dat is er eentje meer als Van der Poel die 85 punten heeft.

bron foto: hln/belga

 

Gepost door Hageland Expres in Sport, Thomas bij... | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.