22 december 2017

KFC Diest haalt opgelucht adem, maar kan het zijn opmars verderzetten na de winterstop?

DIEST

Na een negen op negen gaat het eindelijk weer wat beter met zwart-wit. Zo schoven ze de laatste weken op naar een knappe twaalfde plaats. Werpt  het tactische plannetje van coach Stef Van Winckel eindelijk zijn vruchten af? Of zit het nu gewoon beter mee voor de Diestenaars?

kfc diest, winterstop, 3e amateurklasse B


Degradatie dreigde

Na een slecht seizoenbegin en een één op twaalf leek KFC Diest een zeer treurig seizoen tegemoet te gaan. De ploeg uit de 3de amateurklasse B dreigde terug naar eerste provinciale te degraderen. Het vertrouwen van de spelers was ver te zoeken op het veld. De supporters verlieten zelfs enkele keren vroegtijdig het warandestadion. Er is echter één man altijd blijven geloven in dit Diest en dat is de hoofdtrainer: Stef Van Winckel. Van Winckel gelooft in zijn team en heeft nooit opgegeven of zijn hoofd laten hangen. Hij is ook altijd trouw gebleven aan zijn wedstijdsaanpak en na lange tijd loont dat eindelijk.

Wat na de winterstop?

Tot nu toe heeft KFC Diest nog geen aankopen gedaan in de wintermercato. Hopelijk voor KFC Diest kunnen ze nu op hun elan verder gaan. Met een optimistische blik is er zelfs de mogelijkheid voor de diestenaars om nog wat hoger in het klassement te gaan kijken, want de vierde in de stand in de 3de amateurklasse B: Diegem sport is slechts op vier punten verwijderd. Naar Diegem leidt ook de reis op veertien januari, de eerste match na de winterstop. Als ze die wedstrijd tot een goed einde kunnen brengen zoals de vorige drie, dan zou het herboren Diest weleens kunnen komen piepen in de linkerkolom of met wat enig optimisme: de top zes.

bron foto: Facebook pagina supporters KFC Diest

Sportieve groet van Thomas.

Reacties mag je sturen naar thomas.hensportredactie@gmail.com

Gepost door Hageland Expres in Diest, Sport, Thomas bij... | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.