15 december 2017

Scherpenheuvel neemt maatregelen tegen inbrakengolf

SCHERPENHEUVEL

De recente inbrakengolf in Scherpenheuvel doet ook de politie een tandje bijsteken. Zo zal het aantal controles van bestuurders en voertuigen opgedreven worden en worden de patrouilles gerichter. De politie gaat ook actief op zoek naar die informatie die behulpzaam kan zijn bij het onderscheppen van daders, zegt burgemeester Claes.

inbrekersgerief.jpg

 


De voorbije twee maanden werd Scherpenheuvel-Zichem geconfronteerd met vijf inbrakenreeksen met in totaal 20 woninginbraken. Hierbij valt het op  dat de meeste feiten  ’ s avonds (en niet ’ s nachts)  gepleegd werden en bij afwezigheid van de bewoners.

Inbrekersbende

"De eindejaarsperiode is een periode bij uitstek voor woninginbraken", zegt burgemeester Manu Claes. "Dit bleek onder andere uit het verhaal van een verdachte die enkele weken geleden gearresteerd werd door de politie. De verdachte behoorde tot een grotere groep van inbrekers. Zij handelen in opdracht en moeten zoveel mogelijk buit verzamelen in deze tijd van het jaar. De feestdagen staan in het rood aangeduid in hun planningsagenda en dit juist omwille van de afwezigheid van de bewoners." 

De beste maatregel om inbraken te voorkomen of om de buit en de schade zo gering mogelijk te maken is nog steeds het opvolgen van de tips die aangereikt worden door de stedelijke preventiedienst. Men kan er gratis beveiligingsadvies bekomen en voor wie dit advies opvolgt  is er de gemeentelijke premie die 25 % bedraagt van de gemaakte aankoop- en/of installatiekosten met een maximum van 225 euro. Meer info hierover bij preventiedienst op 013/77.83.59  of via natacha.tielens@scherpenheuvel-zichem.be.

Meld verdachte gedragingen!

De burgemeester doet een oproep aan bewoners om verdachte situaties onmiddellijk te melden. "Dat kan bijvoorbeeld een ‘ongewoon’ voertuig zijn in de wijk of een volslagen onbekende die bij valavond met een zaklamp rondloopt in de straat. Dit soort informatie is nuttig in het kader van het politieonderzoek.

  

Voor alle meldingen: Politie Demerdal DSZ (013/35.05.00  of  pz.demerdal@police.belgium.eu)

 

Gepost door Hageland Expres in Scherpenheuvel, vandalisme | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.