14 december 2017

Meerderheid schaft belasting af... maar wel om een nogal vreemde reden

SCHERPENHEUVEL

portemonnee.jpgHet schepencollege van CD&V en Open Vld besliste enkele maanden geleden om de belasting op reclameborden van aannemers te schrappen. Bouwfirma O.MET gelinkt aan CD&V-raadslid Koen Vranken weigerde die belasting te betalen want volgens de firma ging het om 'verkoopborden' en niet om reclameborden. Het schepencollege oordeelde dat een bouwfirma die haar diensten aanbiedt op borden 'geen reclame' is. (Het belastingsreglement op reclameborden kan je op deze link terugvinden).


'Het gelijkheidsbeginsel kon niet gegarandeerd worden', geeft het gemeentebestuur als reden voor het schrappen van de belasting op reclameborden langs de openbare weg. "We zouden het zelf niet kunnen verzinnen", zegt oppositiepartij N-VA.  De N-VA gaat natuurlijk akkoord met het schrappen van de belasting op reclameborden. "Het was een typische pestbelasting om hier en daar geld te halen bij ondernemers om de gemeentekas te vullen, maar het bracht amper 10.000 euro jaarlijks op", zegt N-VA-raadslid Hans Verboven. "Vier jaar geleden wezen we de meerderheid al op het probleem van het gelijkheidsbeginsel en wilden we deze pestbelasting weg."

N-VA vindt het vooral pijnlijk als je weet dat het OCMW de mantelzorgpremie verlaagde om 10 000 euro per jaar te besparen. "Dat geld gaat rechtstreeks naar mensen die het écht nodig hebben. De N-VA drong er op aan om die premie niet te verlagen. Tevergeefs. Blijkbaar is 10.000 euro investeren in mantelzorg moeilijker dan 10 000 euro mis te lopen omdat een firma gelinkt aan een eigen raadslid een belasting niet ziet zitten," zegt OCMW-raadslid Xavier Lesenne.

 

Gepost door Hageland Expres in Politiek, Scherpenheuvel | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.