08 december 2017

Diest ontving de #sportersbelevenmeeraward 2017 van Sport Vlaanderen.

DIEST

De stad Diest ontving op 6 december een award voor de actie #SportersBelevenMeer.  Vanaf volgend jaar zal de sportdienst via sociale media sportend Diest nog meer in de belangstelling plaatsen.

2017-12-07-PHOTO-00000015.jpg


Sport Vlaanderen gelooft er in dat mensen tijdens het sporten meer beleven. Door dit te delen via sociale media kunnen ze anderen stimuleren om te bewegen.  De actie #sportersbelevenmeer startte begin januari 2017. Elke stad werd door Sport Vlaanderen uitgedaagd, ook de sportdienst van Diest ging de uitdaging aan. Diest scoorde positief op de 5 onderstaande uitdagingen:

Uitdaging 1. Promotie voor de actie. Bij alle activiteiten van de sportdienst werden banners geplaatst van de actie, op affiches en in de mailhandtekening werd het embleem geplaatst.

Uitdaging 2. Sportverenigingen zetten de deuren open voor de maand van de sportclub. Diest promoot de maand mei en september.

Uitdaging 3. Organiseer een groot evenement met hogere belevingswaarde. In Diest was er bij 2 grotere sportorganisaties heel wat te beleven: Dwars door het Hageland met de 2 wielerdorpen en de actie 'Ontmoet de beweging' waarbij mensen uit kansengroepen in de sportzaal De Warande 2 keer per maand samen met hun begeleiders leuke bewegingsactiviteiten kozen.

Uitdaging 4. In enkele scholen waaronder de gemeentelijke basisschool en de het koninklijk atheneum hebben leerlingen hun sportclub getoond tijdens de actie' toon je sportclub@school'

Uitdaging 5. Stimuleer anderen tot sporten via sociale media.  Vele Diestenaars deelden hun belevenissen tijdens het sporten via het posten van leuke foto's via #sportersbelevenmeer. 

 

Vanaf volgend jaar zal de sportdienst via sociale media sportend Diest nog meer in de belangstelling plaatsen. Diest, toon dat sporten leuk is, laat anderen mee genieten, geef het goede voorbeeld!

Gepost door Hageland Expres in Diest, Sport | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.