30 november 2017

Bouw nieuw multifunctioneel scoutsheem in Averbode kan starten

AVERBODE

Het dossier van de bouw van nieuwe scouts- en verenigingslokalen werd vorige week goedgekeurd op de gemeenteraad. Tegen eind 2019 kunnen de scouts van Averbode hun nieuwe lokalen in gebruik nemen.

scouts averbode, weefbosh, erfpacht, familia


Er is eindelijk groen licht voor de bouw van het nieuwe scoutsheem in Averbode, een investering van 750.000 euro. Het dossier sleepje jaren aan onder meer door de moeilijke financiële situatie waarin Scherpenheuvel-Zichem zich nog steeds bevindt. De stad zal een financiële inbreng doen van 200.000 euro voor de nieuwbouw, ook de scouts zelf doen hun duit in het zakje. Daarnaast is er nog financiering van het Europees plattelandsprogramma Leader Hageland, van de VZW Parochiale Werken Dekenaat Diest en van de abdij van Averbode.

De komende weken worden de oude scoutslokalen afgebroken en krijgt de jeugdgroep een voorlopig onderkomen in containers die op de parking naast de lokalen zullen geplaatst worden. De bouw wordt opgestart in het voorjaar van 2018 en zal allicht tegen eind 2019 kunnen afgerond worden”, zegt burgemeester Manu Claes

Erfpacht voor 50 jaar

De stad zal, als eigenaar van de scoutsterreinen gelegen aan de Boonstraat in Averbode, een erfpachtovereenkomst van 50 jaar afsluiten met de VZW Weefbosch. Deze VZW werd opgericht op 28 september 2017 in de schoot van de scouts Averbode en zal instaan voor de bouw en exploitatie van het multifunctioneel scoutsheem. 

Het nieuwe scoutsheem zal niet alleen moeten dienen voor de jongens en meisjes van de scouts en gidsen, maar ook voor verenigingen van Averbode, die een alternatief moeten zoeken voor  het wegvallen van zaal Familia in de Prelaatstraat die afgebroken wordt.

Gepost door Hageland Expres in Averbode, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.