29 november 2017

Deze nieuwsblog bestaat 5 jaar

HAGELAND

Verjaardag_kleurplaat_verjaardagstaart_5_jaar.jpgVijf jaar geleden startte de nieuwsblog Hageland Expres met het regelmatig posten van eigen lokale berichten. Eerst wat aarzelend en enkel met nieuws uit de gemeenten Scherpenheuvel, Bekkevoort en Tielt maar de laatste jaren ook voor Diest met een constante nieuwsstroom om de andere dag van nieuwtjes die er toe doen. Het was een bewuste keuze van in het begin om kleinschalig en niet-commercieel te werken.

Is er veel veranderd op die vijf jaar?

Niet echt, lokaal nieuws blijft de bevolking nog steeds aanspreken. Net als vijf jaar geleden merken we dat het brengen van lokaal nieuws ook vandaag nog verbindend werkt naar de lokale gemeenschap. .
Ook opvallend: niet langer de kranten bepalen wat lokaal nieuws is, het zijn nu de mensen uit de dorpsstraat die via het posten van eigen berichten via sociale media zeggen wat hot is.  Het is zelfs zo dat items uit de nieuwsgroepen van Facebook overgenomen worden door de regionale pers.

"Beste lezers, bedankt voor jullie bezoekjes de afgelopen vijf jaren aan deze site. Bedankt voor het lezen van de nieuwsbrief, dank U voor de respons". 

We vinden het leuk en appreciëren het enorm als jullie onze berichten liken, delen en soms van commentaar voorzien. Daarom - als jullie het goed vinden - gaan we er nog even mee door.

Vriendelijke groet,

 

Redactie Hageland Expres

 


Uit de oude doos:  Wat gebeurde er 5 jaar geleden op 29.11.2012 ?

 

Vijf jaar geleden kreeg de groentenwinkel "Het Fruithalleke" uit de Voort in Testelt af te rekenen met meerdere nachtelijke diefstallen van lege groentebakken. De grote blauwe plastic kratten stonden opgesteld aan de achterkant van de winkel. De politie kon de daders niet vatten en dus nam de uitbater van de zaak het heft in eigen handen, met succes. Hoe het toen afliep lees je hier. Verder lezen:

fruithalleke,voort,groentebak

 

Lidle,Scherpenheuvel,RUPHet stadsbestuur van Scherpenheuvel werkte aan een nieuw Ruimtelijk Uitvoerings Plan (RUP). Hierdoor kregen de winkels de mogelijkheid langs de N10 (Rillaar-Scherpenheuvel) uit te breiden. Het plan voorzag dat er op elk perceel meer gebouwd kan worden met een grotere bouwdiepte.

Supermarkten Lidl en Aldi profiteerden van deze wijziging en zetten een nieuwe winkel neer langs de N2

 

 

 

Onder Ons,Molenbeek,Josée WillemsIn Bekkevoort (deelgemeente Molenbeek-Wersbeek) vierde Dancing "Onder Ons" haar 45-jarig bestaan.  In 1967 vormden de schoonouders van huidig bazin Josée Willems een opslagruimte die in gebruik was door lokale verenigingen aan de Tiensebaan 71 in Molenbeek-Wersbeek (Muggenberg) om tot een heuse dancing. Bazin Josée werd in de bloemen gezet en kreeg van het voltallige personeel van de dancing een reischeque cadeau.

 

Gepost door Hageland Expres in Blog | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.