26 november 2017

In Bekkevoort is het KOMKOMMER EN KWEL

BEKKEVOORT

Het amateurtoneel leeft en dat laat zich voelen bij het Bekke-voorts volkstoneel.  De leden repeteren volop aan een nieuw blijspel “Komkommer en Kwel” dat geschreven werd door Luc Kerkhofs.   De première is op 20 januari 2018.

jens corten, bekkevoorts volkstoneel


Met het blijspel "Komkommer en Kwel" keren we terug naar Bekkevoort anno 1965 waar we kennismaken met Maria Pals. Deze dame ziet de toekomst echter heel somber tegemoet.  Ze kampt immers met kommer… dat is ellende, maar ook met kwel… oftewel psychisch martelen. "Het Bekke-voorts volkstoneel geeft iedereen de garantie dat je heel veel gaat lachen, gieren en misschien zelfs brullen! Jongeren gaan nadenken over 'de tijd van toen', terwijl oudere mensen kijken naar een nostalgisch verhaal", zegt Jens Corten van de toneelvereniging
 
Naar jaarlijkse gewoonte worden de voorstellingen gespeeld in het parochiecentrum De Kring te Bekkevoort en dat op zaterdag 20 januari, zondag 21 januari, vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari. In februari zijn er voorstellingen op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari 2017.  Elke voorstelling vangt aan om 20.00 uur stipt, maar op zondag start de voorstelling al om 19.00 uur
 
Yorgo Fontaine staat in voor de begeleiding van de cast bestaande uit: Marleen Willems, Laurette Vanwinckelen, Carine Van der Weyden, Kristine Schoolmeesters, Roos Smets, Fernand Prinsen, Ivo Nolmans, Nico Hermans, Michel De Cock en Jens Corten. 
 
Amateurtoneel leeft

Het amateurtoneel leeft en ook dat laat zich voelen bij het Bekke-voorts volkstoneel.  Het is dan ook nodig dat de vereniging wat extra vrijwilligers kan vinden om te bouwen aan de toekomst.  Jens doet een oproep: "Vrouwen en/of mannen, jong en/of minder jong, acteurs en/of actrices, behulpzame vrijwilligers…  op welke manier dan ook, kan men gebruik maken van vriendelijke en bereidwillige vrijwilligers!  Ieders hulp is welkom en wordt zeker geapprecieerd! Lijkt je dit wat? Neem dan gerust contact op met onze toneelkring." 
 
Voor plaatsbespreking kan u terecht bij de bestuursleden, spelers of via de reserveringslijn:  Georges en Diane Maerivoet – Boghe: 013 33 79 16, 0473 83 93 70, 0486 06 55 41.  Er is ook mogelijkheid tot reservatie bij de lokale dagbladhandel ’t letterhuisje op de Staatsbaan te Bekkevoort.

Gepost door Hageland Expres in Bekkevoort, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.