08 november 2017

Jong CD&V engageert zich voor een Veilig schoolbegin

SCHERPENHEUVEL

Scherpenheuvel_actieveilig.jpegDe Jong CD&V afdeling Scherpenheuvel-Zichem hield tijdens de afgelopen maanden september en oktober de actie ‘Veilig Schoolbegin’.  Wie hieraan deelnam maakte bovendien kans om een pakket met streekproducten te winnen. Intussen zijn de winnaars bekend.


Bij de actie 'Veilig Schoolbegin' - voor het tweede jaar op rij - was het de bedoeling om zoveel mogelijk affiches op een goed zichtbare plaats werden opgehangen. "Hoe meer affiches in het straatbeeld, hoe meer mensen er attent werden gemaakt op hun weggedrag en hoe veiliger de schoolomgeving voor iedereen. Een 300-tal gezinnen verspreid over de deelgemeenten steunden onze actie”, zegt Koen Vranken, voorzitter van Jong CD&V Scherpenheuvel-Zichem.

Wie aan deze actie deelnam, maakte bovendien kans om een pakket met streekproducten te winnen. Er werd per deelgemeente 1 winnaar verloot, nl. familie Sempels (Scherpenheuvel), Familie Cerifova (Schoonderbuken), Familie Weckhuizen (Zichem), Familie Van Oosterwijck (Keiberg), Familie Vrancken (Messelbroek), Familie Timmermans (Okselaar), Familie Knaps (Averbode) en Familie Morren (Testelt).

Door deze actie bij het begin van het schooljaar te lanceren, wordt er een nog grotere sensibilisering en aandacht  voor een veilig schoolbegin gecreëerd. “We hopen dat iedereen het ganse schooljaar het goede voorbeeld geeft en de verkeersregels aan de schoolomgevingen respecteert“, besluit gemeenteraadslid voor CD&V Ben Mattheus.

Gepost door Hageland Expres in Scherpenheuvel, verkeer | Permalink | Commentaren (2) | |  Facebook | | |

Commentaren

Hoe werden deze affiches rondgedeeld ? Ik heb er geen gezien.

Gepost door: Geerts Anja | 08 november 2017

Reageren op dit commentaar

Beste,
we zijn met de jongeren rond de schoolomgevingen zoveel mogelijk van deur tot deur gaan aanbellen bij de mensen.
Men heeft ook oproepen gelanceerd via Facebook, via de verschillende pagina’s van Scherpenheuvel, Zichem,... men kon een mail sturen naar szjongcdenv@gmail.com.
Als laatste konden de inwoners zelfs affiches meenemen uit de Aveve winkel te Scherpenheuvel, daar konden de mensen dan hun naam en adres achterlaten.

We doen deze actie voor het 2de jaar oprij en zouden dit jaarlijks blijven herhalen, hopelijk groeit deze actie verder en worden er elk jaar meer affiches opgehangen. Naar vorig jaar toe was er al meer dan een verdubbeling in het aantal aanvragen.

Vriendelijke groeten,
Koen Vranken

Gepost door: Koen Vranken | 09 november 2017

De commentaren zijn gesloten.