23 oktober 2017

Toyota Parts Center Europe al 25 jaar in Diest

DIEST

Toyota Parts Center Europe viert dit jaar zijn 25e verjaardag in Diest. Het distributiecentrum, in 1992 opgericht op het industriepark van Webbekom-Diest, speelt een belangrijke rol in de activiteiten van Toyota in Europa. Vandaag werken er meer dan 800 mensen, en dat maakt van het bedrijf meteen de grootste werkgever in de regio.

toyota parts europe, industrieterrein webbekom,


In Diest stockeert Toyota Parts Center Europe (TPCE)  onderdelen en accessoires van meer dan 700 leveranciers op een oppervlakte van 100.000 m2. Er wordt de klok rond gewerkt om 43 verschillende landen optimaal te bedienen. Naast de servicedienst, die verantwoordelijk is voor aankoop, inventaris, klantendienst, kwaliteit en planning, is er het uitgebreide magazijn dat instaat voor de opslag, orderpicking, verpakken, laden, lossen en verzenden van de verschillende onderdelen.


toyota parts europe, industrieterrein webbekom, TPCE Diest is een van de grootste vestigingen van Toyota in Europa: 93% van de onderdelen en accessoires op weg naar klanten in Europa passeert via de site in Webbekom. Zo worden vanuit Diest bijna 3.500 Toyota en Lexus dealers bediend. 

Aanpassen aan wensen klanten

“Van een relatief kleine site is TPCE gegroeid tot het centrum van Toyota’s Europees en wereldwijd distributienetwerk,” zegt Andy Sinton, Director Parts Supply Chain, “Er is veel veranderd in 25 jaar. De verwachtingen van de klanten zijn groter geworden en wij passen ons aan om aan hun wensen tegemoet te komen. Het harde werk van alle werknemers heeft het TPCE van vandaag vorm gegeven. Iedereen kan heel trots zijn op wat ze gerealiseerd hebben. Wij kijken uit naar de volgende 25 jaar!”.

bron foto: https://www.toyota-europe.com/jobs/locations

 

Gepost door Hageland Expres in bizz, Diest | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.