08 oktober 2017

Chiro Jevati opent nieuwe lokalen met ‘Fonsfeest’

TIELT-WINGE

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober wijdt Chiro Jevati uit Tielt feestelijk zijn nieuwe lokalen in. Dat doet de chiro met een processie van de oude naar de nieuwe lokalen, optredens en eetstandjes op zaterdag en een ontbijt op zondag. 

tijl verstraeten,chiro jevati,ralisweg,vixen5"Dankzij de hulp van de leden van VZW Bochje (Bouwcomité Chiro Jevati), vrijwilligers, sponsors, leiding en iedereen die ooit op een chiro-evenement aanwezig was, werd in de Ralisweg in Tielt een gloednieuw chiroheem voor Chiro Jevati bebouwd", zegt Tijl Verstraeten. Het gebouw werd ’De Fons’ gedoopt - naar de naam van de legendarische sleutelbos van het oude heem.


De verhuis van de Rillaarseweg naar de Ralisweg 2b kon beginnen en de accommodatie werd onmiddellijk getest en goed bevonden als bivakplaats. Maar veel tijd voor een feestelijke inhuldiging was er  nog niet. "Daarom huldigt Chiro Jevati de lokalen volgend weekend officieel in.


tijl verstraeten,chiro jevati,ralisweg,vixen5De feestelijkheden starten op zaterdagnamiddag om 16.30 u wanneer de leden en de leiding in een muzikale stoet, met zelfgebouwde praalwagens, wandelen van het oude naar het nieuwe heem", vertelt Tijl. De wandeling start aan de Rillaarseweg en gaat via de Dorpsstraat naar de Ralisweg.  Eenmaal aangekomen aan 'De Fons’, zullen enkele eregasten het nieuw heem officieel inhuldigen. Vanaf 18 u. openen de eetstandjes, uitgebaat door hobbykoks van Tielt en omstreken.

De muzikale optredens op zaterdagavond starten vanaf 19 u. met oa. chirogezichten Mercedes en Lize, The Vixen 5 en Burchtgravin Som Sistema.   Zondagochtend is er ontbijt tussen 8 en 11 u. 

De toegang is het hele weekend gratis. Meer info: www.fonsfeest.be
 

Gepost door Hageland Expres in Ontspanning, Tielt-Winge | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.