28 september 2017

Eerstesteenlegging woonproject De Blekerij

DIEST

Burgemeester Jan Laurys en Ann Schevenels, gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant, hebben op donderdag 28 september de eerste steen gelegd van het nieuwbouwproject De Blekerij, net tegenover het NMBS-Station.  Het doel is om de stationsomgeving nieuw leven in te blazen en te ontwikkelen als een hoogwaardige woon- en werklocatie.

diest_blekerijk.jpg


Tussen het NMBS-station van Diest en de Demer ontwikkelt het bedrijf CORES Development ‘De Blekerij’ in een buurt die de komende jaren helemaal opgewaardeerd wordt. Dit nieuwe woonproject is een concrete eerste stap in de herontwikkeling van de stationswijk in Diest. Vandaag werd door burgemeester Jan Laurys (CD&V) en Ann Schevelens, gedeputeerde voor Open VLD van de provincie Vlaams-Brabant de officiële eerste steen gelegd van het project.
80% van de beschikbare units werd reeds verkocht. Vooral uit de nabije omgeving blijkt de interesse groot, 2 op 3 kopers van De Blekerij woont nu al in Diest of in de onmiddellijke omgeving.  De bouwwerkzaamheden van fase 1 zijn in januari 2017 gestart en de oplevering is voorzien begin 2019.

De nieuwe stationsbuurt

Het project is een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant, de stad Diest en de NMBS Holding. "Het doel is om de stationsomgeving nieuw leven in te blazen en te ontwikkelen als een hoogwaardige woon- en werklocatie. Het gebied moet een schakel worden tussen het station en de binnenstad en uitgroeien tot een volwaardig stadsdeel", zei burgemeester Laurys. Het stationsplein wordt verkeersvrij en er komt een nieuw busstation, aangevuld met fietsenstallingen, een kiss & ride zone en een groot parkeerterrein

Diest-Cam-J-Visual-High-Res-20160601.jpg

Duurzaam project tussen station en Demer

Aan de Turnhoutsebaan worden tussen het stationsplein en de Demer 68 appartementen, 2 eengezinswoningen en 2 handelspanden gebouwd. Het architectuurontwerp is van de hand van De Architecten NV. Zij besloten om de appartementen en woningen niet in 1 groot massief bouwblok op te nemen maar integendeel te verdelen over 4 verschillende gebouwen met een wisselend aantal bouwlagen. Tussen de 4 gebouwen wordt een gemeenschappelijke binnentuin aangelegd.

Meer info: http://www.coresdevelopment.be/nl/project/de-blekerij

 

Gepost door Hageland Expres in Diest, Diest, werken, werken | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.