14 september 2017

Stad verkoopt bouwgronden in Averbode en Messelbroek

AVERBODE, MESSELBROEK

Via een openbare verkoop maakt de stad Scherpenheuvel-Zichem zes bouwpercelen in de Prins de Merodelaan (Averbode) en twee in het centrum van Messelbroek ten gelde. Dat moet 760.000 euro opbrengen.

bouwgronden, manu claes, prins de merode laan


De bouwgronden worden  te koop aangeboden tijdens een openbare verkoop die doorgaat op  vrijdag 6 oktober om 14 uur in café Molenhuis in Scherpenheuvel. De beslissing tot openbare verkoop ervan staat de agenda van de gemeenteraad van donderdag 14 september. "Deze gronden vormen geen strategische eigendom in het patrimoniumpakket van de stad. Het is dan ook aangewezen dat we ze te koop aanbieden zodat we de vrijgekomen middelen kunnen aanwenden om beleid te voeren", laat burgemeester Manu Claes (CD&V) weten.

In beroep

Dat de verkoop van de zes percelen  in de Prins de Merodelaan in Averbode nu pas doorgaat, heeft te maken met twee buurtbewoners  die in beroep gingen tegen de verkavelingsvergunning. "Deze administratieve procedure heeft twee jaar aangesleept en kon pas nu afgerond worden.  De stad werd in het gelijk gesteld en nu kunnen we  tot de verkoop overgaan", aldus Manu Claes. De waarde van de zes loten  samen wordt geraamd op 600.000 euro.  Voor meer technische info, hierlangs.

Geen koper gevonden

In Messelbroek worden twee bouwloten voor halfopen bebouwing verkocht. Ze zijn gelegen langs de Testeltsebaan in het dorpscentrum van Messelbroek vlakbij de kerk. Hier is de raming voor de twee loten  samen 160.000 euro. Beide loten werden vroeger al aangeboden op een openbare verkoop maar vonden toen geen koper.

Gepost door Hageland Expres in Averbode, Messelbroek | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.