06 september 2017

Nieuw ziekenhuis komt niet op Citadel, wel in centrum van de stad.

DIEST

Het AZ Diest en de stad Diest bergen hun plannen voor de bouw van een nieuw ziekenhuis op de Citadel site op. Het nieuwe ziekenhuis komt in het hart van de stad, waarbij de Verversgracht de optimale locatie blijkt te zijn.

AZdiest.JPG


Het AZ Diest en de stad Diest werken samen aan een ambitieus en toekomstgericht plan voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in het hart van de stad. De omgeving van de Verversgracht blijkt de optimale locatie te zijn. "Gezien de snelle evoluties in de  gezondheidszorg en de opdracht om de financiële risico's te beperken, wordt gekozen voor bouwen in twee fasen, wat niet haalbaar is op de Citadel", luidt het.

Een paar jaar geleden ondertekende de Diestse gemeenteraad nog een overeenkomst waarbij het AZ Diest tegen 2023 een nieuw ziekenhuis op het Citadeldomein ging bouwen. De nieuwbouw werd in 2015 op 128 miljoen euro geraamd, waarbij het ziekenhuis zelf 20 miljoen moest financieren. Die plannen worden nu opgeborgen.

Zorg dichtbij de mensen

De Verversgracht biedt een totaaloplossing die zorg garandeert dichtbij de mensen en rekening houdt met toegankelijkheid en behoud van werkgelegenheid. Het nieuwe ziekenhuis op de locatie van de Verversgracht zal niet in één keer maar  in twee fasen gebouwd worden zodat kostprijs lager uitvalt dan een nieuwbouw op de citadel.
Dat heeft als bijkomend voordeel dat al vanaf de realisatie van de eerste fase - nl. de verhuis van de site Hasseltsestraat naar het perceel aangrenzend met de huidige St. Jozefssite - het AZ Diest bijeen wordt gebracht op één locatie met voldoende parkeermogelijkheid. Hierdoor wordt ook de link tussen de stad en het ziekenhuis versterkt.

De stad Diest laat weten dat een duurzaam ziekenhuis in het hart van de stad een belangrijke meerwaarde biedt op het vlak van zorgaanbod, tewerkstelling en economische activiteit.

foto: google

Gepost door Hageland Expres in Diest, werken | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.