21 augustus 2017

Open-deur in het Kant- en Textielcentrum Begijnhof

DIEST

Op de zondagen 3 en 10 september zet het Kant en Texielcentrum op het Begijnhof de deuren open. Naast de traditionele kantcursussen is er dit jaar een nieuwe cursus om zich te volmaken in de techniek van de tulekanten. Ook jongeren vanaf 8 jaar kunnen kantlessen volgen.

kant- en textielcentrum, kantklossen, lydia mertens


In het Kant en Textielcentrum op het Begijnhof in Diest worden reeds meer dan dertig jaar cursussen in allerlei kanttechnieken georganiseerd.  "Het is een jaarlijkse traditie dat het centrum in de Infirmeriestraat 5, op het Begijnhof te Diest, de deuren open zet voor het ruime publiek", zegt voorzitter Lydia Mertens.  Dit jaar gebeurt dit op zondag 3 en 10 september tussen 14 en 17 uur.  "Bij deze gelegenheid  stellen wij onze cursussen voor  met demonstraties van verschillende technieken en tentoonstelling van werken van de cursisten."

Alle geïnteresseerden krijgen de kans om in te schrijven voor de traditionele kantcursussen: basistechnieken van klos- en naaldkant, vervolmaking in verschillende traditionele Vlaamse kantsoorten en ook in figuratieve kant. "Dit jaar richten we een nieuwe cursus in voor geïnteresseerden in de techniek van de tulekanten zoals onder andere de Beverse kant en de Chantilly", zegt Lydia.

Initiatie aan jongeren

Er wordt ook speciale aandacht besteed aan initiatie aan jongeren. "Jongeren vanaf de leeftijd van 8 jaar kunnen kantlessen volgen.  Kantklossen is een creatieve bezigheid die snel tot een fraai resultaat leidt.  Kinderen kunnen tijdens de opendeurdagen de techniek komen uitproberen", besluit Lydia.

Alle cursussen starten in de maand oktober. De toegang tot het centrum is gratis, iedereen is van harte welkom.

Bijkomende inlichtingen bij: Thiels-Mertens Lydia op 013 33 40 02 of e-mail: lydia.mertens@skynet.be

 

Gepost door Hageland Expres in Diest, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.