12 augustus 2017

Fietseling Hageland - Zuiderkempen in Zichem en Messelbroek

ZICHEM, MESSELBROEK

Op zondag 13 augustus gaat - misschien voor de laatste keer - de fietseling door. In Messelbroek, de startplaats voor de gemeente Scherpenheuvel-Zichem, kan je inschrijven voor de 50 km ten voordele van het Hartteam.

affiche de fietseling aan de toren.jpg


De Fietseling Hageland-Zuiderkempen wordt sinds 1989 georganiseerd door gemeenten langs de Demer. Dit jaar doen Diest, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Begijnendijk en Herselt mee. Starten kan vanaf 7 uur ‘s morgens en de lengte van de fietstocht varieert tussen 10 en 100 kilometer. De officiële startplaats voor Scherpenheuvel-Zichem is in Messelbroek, aan de Keyt. 

Als je je inschrijft voor de 50 kilometer, dan kan je samen fietsen met Bekende Vlamingen van Het Hartteam voor het goede doel.  O.a. Jef De Smedt, Zohra, Jan Van Den Bosch, Bertje Vermeiren en Ben Rottiers rijden mee.

Gratis animatie

In elke deelgemeente is er animatie. Zo doen de leden van de vereniging 'De Maagdentoren' in Zichem weer overuren dit weekend. Vorige zaterdag bij de passage van de wielerkoers 'Dwars Door Het Hageland' stonden ze al present, en ook aanstaande zondag is Zichem weer "THE PLACE TO BE" tijdens de Fietseling. Aan de Maagdentoren wordt zondag 13 augustus vanaf 10 uur een fietselingfeest gehouden met een hapje en een tapje en muziek. Er is gratis toegang. Animatie in Messelbroek wordt verzekerd door de muziekgroep Les Tousred, een vijfkoppige coverband die de heupen losmaakt en de tongen dorstig.

De geruchten dat het misschien de laatste Fietseling zou kunnen worden, laten ze in Scherpenheuvel-Zichem niet aan hun hart komen. 

Gepost door Hageland Expres in Messelbroek, Sport, Zichem | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.