05 augustus 2017

Voor tweede jaar op rij wint een Nederlander Dwars door Hageland

DIEST

Veldrijder Mathieu Van Der Poel (NL) is de winnaar van de wielerwedstrijd 'Dwars door het Hageland' editie 2017. Hij won in de sprint van zijn landgenoot Taco Van der Hoorn. Onze Wout van Aert (team Veranda's Willems-Crelan) -  vorig jaar nog tweede in Diest - liet zich in de laatste honderd meters nog verrassen door het Nederlandse duo er werd pas derde.

diest_Vanderpoel.jpg


Weer geen Belg die als eerste het plein op de Citadel binnenreed. Op een berekende manier dwong de Nederlander onze Wout Van Aert in volle finalestrijd net voor het binnenrijden van Diest tot twee keer toe het gat dicht te rijden en dat kostte natuurlijk krachten. Die kracht kwam Wout te kort om het laatste deel van de beklimming van de citadel tot een goed einde te brengen. Bij het uitdraaien van de laatste bocht gingen Van Der Poel (BeoBank) en Van Der Hoorn (Roompot) over onze landgenoot. 

diest_top drie_napoleon.jpg

Oranje boven

Deze 'Dwars door het Hageland, de zesde manche in de Napoleon Games Cup, werd een zware koers.  Zeker door de regen van deze morgen die enkele onverharde stroken er nog slechter deed bijliggen. De laatste 40 kilometer waren ongemeen spannend met op het eind een (voorspelde) duel tussen Van Aert en Van der Poel die beide tot het uiterste deden gaan.

Oranje boven op de Diestse citadel met Van der Poel als winnaar en Van der Hoorn als tweede. Van Aert vervolledigt het podium. (foto links).

Het Hageland werd tijdens deze Dwars Door het Hageland weer mooi in beeld gebracht. De bezienswaardigheden zoals De basiliek van Scherpenheuvel en de abdij van Averbode werden zelfs van een Engelse tekst voorzien.
Voor de wedstrijdbeelden zelf, mag de organisatie volgend jaar gerust een paar extra motorrijders met camera inschakelen om de ontwikkelingen in kopgroep, achtervolgers en peloton (nog) pakkender in beeld te brengen.

 

uitgelichte foto : Van der Poel (beeld VTM)

foto Podium: Napoleon games cup 

 

Gepost door Hageland Expres in Diest, Sport | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.