03 augustus 2017

Zichemse verenigingen richten tentendorp op

ZICHEM

In het tentendorpje aan de Maagdentoren in Zichem ter gelegenheid van de doortocht van wielerwedstrijd 'Dwars door het Hageland' kan je terecht voor streekproducten en  een hartig hapje bij een frisse punt. En ondertussen kijken naar de koers: zowel live als op groot scherm.

robert janssens, maagdentoren, dwars door het hageland, nick nuyens


Naar aanleiding van de doortocht van de wielerwedstrijd 'Dwars door het Hageland' bouwt de stad Scherpenheuvel-Zichem een tentendorpje op de weide rond de Maagdentoren te Zichem. Drie verenigingen zijn aanwezig met een stand: vzw 'De Maagdentoren', 'De Zichemse Carnavalvrienden en de toneelvereniging en café 'Moeder Cent'. Je kan er zaterdagmiddag 5 augustus genieten van streekproducten, een hartig hapje met hotdogs en hamburgers bij een frisse pint en andere dranken.

Klein joenk

Aan de Markentoren vindt er tevens een ‘historische reconstructie’ plaats van de Guldensporenslag met Zichemse oude rakkers in korte broek, die nog het klein 'joenk' willen uithangen.
Getooid met kastrollen en houten zweerden en schilden… Gewel(da)dig! Guitig en grappig! Het hele spektakel wordt gefilmd en overschouwd door Nest Claes, pastoor Munte en moeder Cent.

De vzw 'De Maagdentoren' is in historische kledij aanwezig en tapt het exclusieve bier 'Nen Heer van Zichem' van 't vat . "We hebben daarbij het idee opgevat om de volledige wielerwedstrijd op een groot scherm te projecteren in de tent", zegt Robert Jannsens van De Maagdentoren. 

Zinderende finale

Het belooft zaterdag een triller te worden met een zinderende finale, volgens organisator Nick Nuyens. In het Zichems  tentendorpje kunnen de sportliefhebbers niet alleen de koers volgen op groot scherm, maar ook de renners live zien passeren. Aan de Maagdentoren steken ze de brug over de Demer over   richting Molenstede Grasbos om zo naar de aankomst op de citadelberg te Diest te klimmen.

Lees ook: café Grasbos opent .

 

Gepost door Hageland Expres in Sport, toerisme, Zichem | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.