28 juli 2017

Wielerdorp aan de Maagdentoren tijdens Dwars door het HAGELAND

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM

De wielerwedstrijd ‘Dwars door het Hageland’ passeert op 5 augustus ook het grondgebied van Scherpenheuvel-Zichem. Na een ommetje rond de basiliek gaat het richting Zichem waar de wielerkaravaan aan de Maagdentoren de Demer oversteekt. Aan de Maagdentoren bouwt het stadsbestuur voor de eerste keer een heus wielerdorp.

Kramon_Hageland20161J1B1325-Version-2-1024x576.jpg


“Onze technische uitvoeringsdienst heeft de handen vol om een veilig parcours voor de renners te maken. Hetzelfde geldt voor onze politie die toeziet op het veilig verloop voor de deelnemers en de toeschouwers. Maar die inspanningen lonen de moeite want dit evenement is een echte promotie voor onze stad”, zegt burgemeester Manu Claes.

“Wij zullen de renners met veel enthousiasme ontvangen en de bezoekers niet alleen laten genieten van de koers maar ook van de mooie omgeving. Tijdens de rechtstreekse TV-uitzending zullen de basiliek, de Maagdentoren en de abdij van Averbode uitvoerig in beeld komen”, aldus schepen van toerisme Lieve Renders.

Wielerdorp aan Maagdentoren

Aan de Maagdentoren bouwt het stadsbestuur vanaf 14 uur voor de eerste keer een wielerdorp. Wielerliefhebbers kunnen de koers er van zeer nabij volgen. Wie de koers van ver wil overschouwen kan de toren op. Het uitzicht van boven op de toren werd overigens sterk verbeterd want recent werden een aantal canadabomen verwijderd die het zicht belemmerden.

Wie niets wil missen van de koers kan de TV-uitzending volgen op een groot beeldscherm. Men kan er ook genieten van een streekbiertje en streekhapjes en er is animatie voorzien voor jong en oud.

De organisatie is in handen van de dienst toerisme van de stad, VZW De Maagdentoren en de Zichemse carnavalvrienden. Parkeren kan aan het station van Zichem dat bereikbaar is vanuit Averbode.

Gepost door Hageland Expres in Scherpenheuvel, Sport, Zichem | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.