17 juli 2017

Jobstudenten zijn welgekomen aanvulling stadspersoneel

SCHERPENHEUVEL

Het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem doet tijdens de zomermaanden juli en augustus traditiegetrouw beroep op jobstudenten. Zij krijgen een arbeidsovereenkomst van één maand.

ruimengrachten.jpg


"De zomer betekent vakantieperiode waardoor er minder stadspersoneel ter beschikking is. De studenten vormen dan een welgekomen aanvulling", zegt burgemeester Manu Claes (CD&V).

Ook dames ruimen grachten

"Tijdens de zomer staan de meeste grachten droog, een ideale situatie om ze te ruimen. Met het project vangt het stadsbestuur twee vliegen in één klap. De grachten worden goed onderhouden wat mogelijke wateroverlast beperkt. De studenten van hun kant hebben de gelegenheid om te ervaren wat de niet direct aantrekkelijke job van grachten ruimen inhoudt. Dit kan een positief effect hebben op hun verdere studie- en beroepsloopbaan", aldus Manu Claes.

Tien jobstudenten worden in de maand juli ingezet voor het onderhoud van de grachten. Sinds de wateroverlast van 1998 worden studenten jaarlijks voor deze job ingeschakeld. De dames - twee dit jaar - staan hun mannetje in de gracht en moeten niet onderdoen voor de mannelijke collega’s.

Bij de dienst toerisme worden twee studenten ingezet voor het onthaal van toeristen. In de buitenschoolse kinderopvang zijn drie studenten actief om het tekort aan begeleid(st)ers in de vakantieperiode op te vangen. Voor de begeleiding van de vakantiesportkampen worden twee studenten ingezet en een student is werkzaam als zaalwachter in de beide sporthallen. Op de dienst bevolking wordt een student ingezet voor administratief werk.

Gepost door Hageland Expres in Scherpenheuvel, werken | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.