28 juni 2017

Ambachtelijke bieren op vat op Retro Jardin

DIEST

Op zondag 2 juli 2017 is het opnieuw Retro Jardin in Park Cerckel. Het populaire volksfeest in retrostijl neemt je terug mee in de tijd. Park Cerckel wordt opnieuw het decor voor een groot retro volksfeest met live-muziek, een retromarkt, heel wat lekkers en een mix van bekende en nieuwe attracties.

diest_bier_OBAD.jpg


Dit jaar wordt het park Cerckel volledig ondergedompeld in een retro circus sfeer: van muziek, eten, decoratie tot activiteiten toe, alles zal een circus-touch krijgen.

Diestse Loterbol

De speciaalbierenstand op Retro Jardin wordt verzorgd door de lokale bierproefvereniging Objectieve Bier Academie Diest (O.B.A.D.). De bierproevers schenken aan hun stand maar liefst negen ambachtelijke bieren op vat, die zorgvuldig werden gekozen uit verschillende smaken zodat er voor elk wat wils is. 

“Uiteraard mag de Diestse Loterbol niet ontbreken”, verklaart O.B.A.D.-voorzitter Sabine Mans, “maar met Tamera Tripel hebben we nog een ander plaatselijk bier. Tamera is immers de oude Keltische naam voor de Demer”.

Advies over biercultuur

De Diestse bierproeversclub voorziet nog andere specialiteiten. “We hebben onder andere Ouwen Duiker, een heel aromatisch hoppig bier uit Oost-Vlaanderen, Saison de Dottignies, een heerlijke saison uit Henegouwen en Four Aces Session IPA, een bitter bier met een zeer laag alcoholpercentage van brouwerij Het Nest uit Oud-Turnhout”.

Bezoekers kunnen aan de O.B.A.D.-stand ook terecht voor uitleg en advies over de geschonken bieren en voor achtergrondinformatie over de biercultuur in het algemeen.

 Tip: Retro Jardin, zondag 2 juli, Park Cerckel van 14 tot 22 uur, toegang gratis

Gepost door Hageland Expres in Diest, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.