19 juni 2017

Rook- en vuurverbod in de bossen wegens aanhoudende droogte

SCHERPENHEUVEL

19662_SBSP-AD_Logos-brandgevaar.jpgDe aanhoudende droogte van de laatste weken veroorzaakt brandgevaar. De stad Scherpenheuvel-Zichem heeft daarom een verbod tot roken en vuur maken in de bossen en natuurgebieden afgekondigd. Dit verbod ging in op maandag 19 juni om 18 u.


De heersende droogteperiode en de bos- en heidebranden die zich voordoen, maken het noodzakelijk voor de gemeente Scherpenheuvel-Zichem om maatregelen te treffen om de veiligheid van het publiek te garanderen. In de afgelopen twee weken is de brandweer al zes keer moeten uitrukken om branden te blussen die veroorzaakt werden door sigarettenpeuken of door stoken.

Zowel openbare als privé bossen

Daarom heeft de burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem beslist om vanaf maandag 19 juni om 18 u. een open vuur- en rookverbod uit te vaardigen voor alle bossen en natuurreservaten in Scherpenheuvel-Zichem. Dit besluit geldt zowel voor de openbare en de privé bossen als voor de natuurreservaten en andere brandgevoelige natuurgebieden. Op dinsdag 20 juni wordt de nodige signalisatie aangebracht aan de invalswegen van de bossen om het publiek te verwittigen. Burgemeester Manu Claes: “We vragen aan iedereen om extra voorzichtig te zijn bij activiteiten in natuurgebieden. Kinderen kan je ook best niet zonder toezicht in de brandgevoelige gebieden toelaten.”

Het verbod geldt niet alleen voor het verbranden van papier, plastic, piepschuim, autobanden en andere rommel, maar ook voor het verbranden van biomassa-afval zoals gft, houtafval en groenresten. De stoffen die vrijkomen, zijn schadelijk voor het milieu en de gezondheid en in droge periodes zoals deze is elke vonk gevaarlijk.

 

Gepost door Hageland Expres in Scherpenheuvel | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.