18 juni 2017

Vijfde editie van Schapen gapen dag

TIELT-WINGE

Door de zondvloed vorig jaar werd de Schapen gapen dag elfder ure afgelast, maar de organisatie overleefde de grillen van de natuur en presenteert op zondag 25 juni voor de vijfde keer alweer het leukste familiefeestje voor jong en oud.

tielt_schapen.JPG


Door de ongeziene zondvloed vorig jaar - er viel plaatselijk tot 80 liter neerslag in een uur - stonden de prachtige en golvende weilanden van de Schaapsheuvel an de Diestsesteenweg in Tielt-Winge blank.  “Ook de toegangsweg naar de weide was helemaal ondergelopen”, vertelt herder en organisator Davy Baumans. “Er was geen beginnen aan om de Schapen gapen dag toch nog te laten plaatsvinden. Te elfder ure heb ik alles moeten afgelasten.”

14.000 surfers

Ondanks de zware tegenslag besliste Baumans het familiefeest bij uitstek toch opnieuw te organiseren. “Nooit heb ik eraan gedacht de handdoek te gooien. Daarvoor ligt het evenement me te nauw aan het hart”, aldus Davy. Tot groot jolijt van de iets meer dan 3.000 vrienden die in 2015 afzakten naar de idyllische heuvel.

Programma

“Naast het klassieke schapen gapen, genieten bezoekers op de unieke locatie van heel wat spektakel zoals het eenden-en schapendrijven, demonstraties met roofvogels en trekpaarden en het treffen van old timer tractors”, vertelt Davy. Op de Schaapsheuvel zet je de zomer goed in op de streekproducten-en ambachtenmarkt en geniet je bij een hapje en een drankje van de ruime keur aan neerhofdieren.

Praktisch

Het familiefeestje start om 11 uur. Kinderen tot 12 jaar mogen er gratis in. De anderen betalen 3 euro aan de kassa. Voor de mama’s, papa’s en grootouders die met de auto komen, is er een ruime parking langs de Diestsesteenweg (Octa+). Van daaruit worden ze met paard “Ruige Rob” en kar naar de feestweide gereden.

Info: www.deschaapsheuvel.be of Facebook De Schaapsheuvel.

 

Gepost door Hageland Expres in Natuur, Tielt-Winge | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.