28 mei 2017

Politie doet gerichte controles in stadsparken

DIEST

stadspark, hangplaatsen, drugdealersDeze maand alleen al kon de politie van zone Demerdal met vier gerichte tussenkomsten lokale drugdealers oppakken in het Jan Heylens park, park Cerckel en het Sint-Jansplein. De informatie werd aangeleverd door alerte burgers en door eigen observaties tijdens patrouilles.

 


Deze maand registreerde de lokale politie al minstens vier tussenkomsten in de stadsparken van Diest waarbij lokale drugsdealers tegen de lamp liepen. De noodzakelijk informatie wordt aangeleverd door alerte burgers, maar ook door eigen waarnemingen tijdens de patrouilles, de talrijke verkeerscontroles en op basis van de vele drugsonderzoeken die gevoerd worden door de lokale recherche.

Tussen de struiken

Op woensdag 10 mei 2017 om 15.30 uur voerde een interventieploeg een patrouille uit in het Jan Heylenpark te Diest. Toen twee jonge mannen zich verdacht gedroegen,  gingen de agenten over tot de controle. Het betrof twee 22-jarigen uit Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge. Tijdens de controle zette één van hen het plots op een lopen. Na een korte zoektocht, met bijstand van een tweede interventieploeg, werd hij aangetroffen tussen de struiken op de stadswallen. Beide mannen werden van hun vrijheid beroofd en overgebracht naar het politiehuis. Een bijkomend onderzoek van de onmiddellijke omgeving leidde tot het aantreffen van drugs die het vermoeden van dealen onderbouwden. Tijdens de huiszoekingen die daarop volgden werd nog bezwarend materiaal aangetroffen.

controle van hangplaatsen in stadsparken

Op woensdagnamiddag 17 mei 2017 controleerden zes inspecteurs verschillende hangplaatsen, waaronder de stadsparken.  In het Jan Heylenpark te Diest troffen ze een achttal jongeren aan. Een van hen reageerde daarbij vrij nerveus, waardoor er werd overgegaan tot een grondige controle. De 22-jarige man uit Diest was in het bezit van een aanzienlijke hoeveelheid cannabis. Daarop werd er een huiszoeking uitgevoerd op zijn adres.


stadspark,hangplaatsen,drugdealersTijdens een controle op maandag 22 mei 2017 in het park Cerckel te Diest (foto rechts) probeerde een jonge man te ontkomen. De 18-jarige uit Diest, was in het bezit van een hoeveelheid cannabis verdeeld in gebruikers dosissen en een redelijke hoeveelheid geld. Hij werd overgebracht naar het politiekantoor voor verder onderzoek.


Op dinsdag 23 mei 2017 omstreeks 13 uur werden twee jonge mannen gearresteerd op het St.-Jansplein te Diest nadat ze in het bezit bevonden werden van een dealers-hoeveelheid drugs. Het betrof een man van 33 jaar uit Scherpenheuvel-Zichem en een 21-jarige uit Halen.

foto: http://www.staddiest.be/park-cerckel.html

 

Gepost door Hageland Expres in Diest, vandalisme | Permalink | Commentaren (2) | |  Facebook | | |

Commentaren

Die plaatsen heb ik al voorgesteld op de gemeenteraad,toen ik nog gemeenteraadslid was. Na 6j hebben ze er eindelijk werk van gemaakt. Proficiat voor het snelle werk. Grt Willy

Gepost door: Knockaert Willy | 29 mei 2017

Reageren op dit commentaar

Die plaatsen heb ik al voorgesteld op de gemeenteraad,toen ik nog gemeenteraadslid was. Na 6j hebben ze er eindelijk werk van gemaakt. Proficiat voor het snelle werk. Grt Willy

Gepost door: Knockaert Willy | 29 mei 2017

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.