30 maart 2017

Stad maakt publieke mandaten en vergoedingen bekend

SCHERPENHEUVEL

loon politici,manu claes,transparant,vergoedingIn de nasleep van de royale zitpenningen die sommige politici van andere gemeenten erop na houden, komt het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem met een gedetailleerde lijst van alle publieke mandaten van de 27 gemeenteraadsleden met de daarbij horende vergoedingen.


“In het kader van de berichten en discussie in de media van de voorbije weken hebben wij geoordeeld dat het aangewezen was hierover open en transparant te communiceren naar de inwoners toe”, zegt burgemeester Manu Claes.  Zo kan iedereen zich hierover een eigen opinie vormen die gebaseerd is op correcte gegevens en niet op onvolledige of zelfs onjuiste gegevens die soms de wereld worden ingestuurd.

Wil je het loon kennen van onze lokale policiti ?

In deze lijst  vind je alle vergoedingen terug van burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden. Zo leert de lijst dat de burgemeester 3386 euro netto krijgt, een schepen het nettobedrag van 2415 euro en een raadslid bruto per zitting 195 euro ontvangt. 
De burgemeester en schepenen storten sinds januari 2014 een deel van hun maandwedde terug aan de stad, meer bepaald 175 euro door de burgemeester en 125 euro door de schepenen. Ook de OCMW-voorzitter-schepen stort elke maand 125 euro terug, maar dan aan het OCMW. Zij doen deze gift vrijwillig als bijdrage aan de besparingen in het kader van het financieel meerjarenplan.

 “Als er moet bespaard worden, moeten wij als mandatarissen het voorbeeld geven zowel naar de inwoners als naar ons eigen personeel van stad en OCMW toe”, aldus burgemeester Manu Claes.

Meer info op https://www.scherpenheuvel-zichem.be/gemeenteraad

 

Gepost door Hageland Expres in Politiek, Scherpenheuvel | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.