27 maart 2017

Kunstwerk voor Annick Van Uytsel als baken voor de toekomst

DIEST

Weldra komt er een kunstwerk ter nagedachtenis van Annick Van Uytsel aan de Zichemse poort Niet alleen als herinnering, maar ook als ontmoetingsplaats en baken voor de toekomst. De stad roept haar inwoners op om een financiële bijdrage te geven.

Diest_Annick monument.jpg


Ter nagedachtenis op de ontvoering van en moord op Annick Van Uytsel - dit jaar 10 jaar geleden - groeide in haar thuisstad Diest groeide de nood aan een permanent aandenken in de vorm van een kunstwerk. Niet alleen als herinnering, maar ook als ontmoetingsplaats en baken voor de toekomst.

Rustpunt aan Zichemsepoort

Op vraag van de groep ontwierp de hedendaagse Italiaanse kunstenaar Mario Airó het werk ‘The ever blossoming garden’. Het kunstwerk is een fontein-sculptuur van een tiental meter, opgevat als een kabbelend beekje. Het water ontspringt bovenaan de helling, wordt beneden opgevangen in een poel en weer omhoog gepompt. Errond zullen er gans het jaar door verschillende soorten bloemen in bloei staan. Het kunstwerk wordt dit jaar gerealiseerd aan de Zichemsepoort, vlak bij de Demer.

Giften zijn fiscaal aftrekbaar

Het kunstwerk kost ongeveer 70.000 euro en om de laatste nodige fondsen voor het gekozen kunstwerk te verzamelen, roept de stad Diest haar inwoners, verenigingen en bedrijven op om een bijdrage te doen. “Zo kunnen we samen deze gemeenschappelijke wonde ombuigen tot iets nieuws en hoopvols", zegt burgemeester Jan Laurys (DDS)

Storten kan op rekening BE10 0000 0000 0404  BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met vermelding 128/2894/00033. De giften vanaf € 40 per jaar geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB). Verenigingen die zelf graag een actie op poten zetten, mogen steeds contact opnemen met de dienst Cultuur via 013/46 06 48 of via cultuurbeleid@diest.be

 

Gepost door Hageland Expres in Diest, kunst | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.