26 maart 2017

VERKEERSDAGEN MAKEN KINDEREN WEERBAAR IN HET DRUKKE VERKEER

SCHERPENHEUVEL

Op dinsdag 28 maart houdt het stadsbestuur voor de leerlingen van het lager onderwijs weer de jaarlijkse verkeerdagen.  “Kinderen kunnen enkel door veel te oefenen weerbaar worden in het steeds drukker wordende  verkeer,” stelt burgemeester Manu Claes.

Scherpenheuvel_verkeersdagen2012.JPG


"Kinderen moeten goed voorbereid zijn op mogelijke gevaren in het verkeer. Dat kan enkel via een regelmatig terugkomend programma. Vandaar dat ieder jaar voor alle leerlingen van het lager onderwijs van Scherpenheuvel-Zichem verkeersdagen worden georganiseerd", motiveert burgemeester Claes.

De leerlingen van de derde graad worden op dinsdag 28 maart verwacht aan de sporthal van Averbode en op donderdag 20 april aan de sporthal van Scherpenheuvel. De verkeersdag start om 9 uur aan de school, vanwaar zij onder politiebegeleiding naar de sporthal fietsen waar zij omstreeks 10 uur verwacht worden. Voor het vertrek onderwerpt de politie hun fiets aan een technische controle.

Fietsexamen

Voor de leerlingen staan verschillende activiteiten op het programma. De belangrijkste activiteit vormt het ‘Fietsexamen’, d.w.z. dat de leerlingen individueel een afgepijld traject per fiets afleggen en onderweg worden beoordeeld op een aantal basisvaardigheden zoals links en rechts afslaan, een hindernis ontwijken, voorrang verlenen op een kruispunt... .

Naast het fietsexamen nemen de kinderen ook deel aan andere activiteiten zoals het testen van hun fietsvaardigheid op een groot behendigheidsparcours (zie foto boven).

Lagere graden

De leerlingen van de eerste graad krijgen in de eigen school les van de politie over de verkeersborden en maken kennis met specifieke verkeerssituaties in de schoolomgeving. De leerlingen van de tweede graad oefenen hun fietsbehendigheid in een groot behendigheidsparcours dat in de school wordt opgesteld.

 

Gepost door Hageland Expres in Scherpenheuvel, verkeer | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.